Verstopping als oorzaak van stankoverlast

Als er in uw huis een onaangename geur van het riool hangt, kan er sprake zijn van een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur oplossen. Als de geur echter blijft hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een professionele riooldienst in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de benodigde vaardigheden, hebben ruime ervaring en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U hoeft niet zelf in actie te komen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

De mogelijke bronnen van rioolstank

Bij stankoverlast in uw woning kunt u te maken hebben met verschillende oorzaken, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende oorzaken kunnen leiden tot rioollucht in uw huis, namelijk:Werkzaamheden aan de riolering kunnen de riolering in uw woning beschadigen of verzakken, wat kan resulteren in scheuren in de riolering en rioollucht in uw huis.

De bron van de rioolstank: verstopte leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt vanuit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook mogelijk zijn dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er een mogelijk lek in uw afvoerleidingen?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vies water en de daarbijbehorende muffe geur uw woning bereiken. Dit kan leiden tot hinderlijke stank en uiteindelijk schade door water. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Zorg dat de lucht in uw afvoer goed kan doorstromen. Dit wordt in de regel bewerkstelligd door middel van een pijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht uw huis binnenkomt via de wc-afvoer, is het noodzakelijk om een waterslot te hebben. Het waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer lang niet gebruikt is kan deze droog komen te staan waardoor de rioollucht ongehinderd je woning kan binnen dringen. Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te laten lopen.

Hoe u onaangename geuren in uw rioolleidingen kunt vermijden

Al met al kan een rioollucht in je huis verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn het etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil wat zorgt voor verstoppingen. Het schoonmaken van uw afvoerputjes op regelmatige basis kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen.

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1135

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Kampt u met een lekkage in uw riolering
> Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties
> De effecten van een verstopte gootsteen
> Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomt