Teamfoto Folstra B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Capelle Aan Den IJssel, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomt

Redactie capelleaandenijssel-verstopping.nl, 30 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Capelle Aan Den IJssel en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Folstra B.V.

Rioolvliegjes worden ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Indien er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes opmerkt, is het verstandig om meteen maatregelen te nemen.

Hoe kunt u rioolvliegjes identificeren?

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, hebben deze kleine insecten de mogelijkheid om door de kleinste openingen in uw huis te kruipen. Met hun behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam, vallen deze insecten op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in een rap tempo vermenigvuldigen.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Tijdens de dag zijn ze vrij kalm, maar zodra het avond wordt en de nacht aanbreekt, worden ze actiever en voeden ze zich met bedorven materie, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u op effectieve wijze van rioolvliegjes afkomen?

Het vinden van de broedplaatsen is essentieel om een plaag te verhelpen, meestal in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is van essentieel belang om snel in actie te komen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekken. Het is mogelijk om professionele hulp in te schakelen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Vaak treft men broedplaatsen aan op plekken die in verband staan ​​met de riolering, bijvoorbeeld verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis kunnen er ook andere locaties zijn waar broedplaatsen kunnen voorkomen, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is goede hygiëne essentieel.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Het is ook aan te raden om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is essentieel om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1135 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Folstra B.V.

Folstra B.V. is jouw loodgieter in Zuid-Holland! Voor alle loodgieters-, riolerings-, CV- en dak-klussen kun je rekenen op Folstra. Met de fusie tussen de loodgietersbedrijven van Henk Folkers en Dennis Stravers ben je verzekerd van vakmanschap. Door de jarenlange ervaring haal je alle benodigde expertise in huis voor je klus. Folstra B.V. is een allround loodgietersbedrijf dat zich met een breed scala aan loodgieter gerelateerde werkzaamheden inzet voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers.
Voor zowel alle kleine als grote klussen kun je contact opnemen met Folstra.


Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk vakmanschap sta jij altijd centraal. Je kunt ze 24/7 bereiken!