Teamfoto Folstra B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Capelle Aan Den IJssel, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Opmerken van een beschadigde rioleringsinstallatie en uw opties

Redactie capelleaandenijssel-verstopping.nl, 7 maart 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Capelle Aan Den IJssel en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Folstra B.V.

Een goed functionerend riool is van groot belang in uw huis. Maar soms kunnen er problemen optreden waardoor het beschadigd raakt. Hoe herkent u deze signalen? Wat moet er dan gebeuren?Dit blog beschrijft verschillende signalen van een kapotte riolering en biedt oplossingen om snel actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Signalen van een defect riool herkennen

Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een beschadigd rioolstelsel. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen periodiek voorkomen, hoeft u nog niet direct te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven bestaan, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Een bijkomend probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen heeft een beschadigd riool als de oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat zorgt voor een kapot riool?

Er zijn diverse oorzaken voor het kapotgaan van een riool. Zowel interne als externe factoren kunnen hierbij een rol spelen. Ouderdom en een verkeerde ophanging van het riool kunnen slijtage en schade veroorzaken. Ook schade door slecht weer kan defecten veroorzaken. Wanneer de belasting op het riool toeneemt, is de kans groter dat het gaat scheuren.

Het riool kan losscheuren van de muur of binnenin barsten door spanning op het systeem. Roestvorming en wortelgroei zijn mogelijke oorzaken van een defect riool. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat men begint met de reparatiewerkzaamheden.

Waarom moet u uw riool laten checken?

Experts hebben moderne opsporingsapparatuur om schade aan het riool te kunnen vaststellen. Als het riool wordt geïnspecteerd, ziet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Een inspectie kan op twee manieren plaatsvinden, met een rioolcamera of door gebruik te maken van rookdetectie.

Een geavanceerd apparaat, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te onderzoeken en de problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. De plaats waar de rook niet meer zichtbaar is, indiceert waar mogelijk een lek in het riool zit.

U kunt uw riool laten inspecteren of repareren

Twijfelt u of u te maken heeft met een kapotte riolering? Of heeft u regelmatig hinder van problemen met uw riool?Wij bieden onze hulp aan! Bel Folstra B.V. op 010 600 1135 en maak een afspraak. Wij staan voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1135 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Folstra B.V.

Folstra B.V. is jouw loodgieter in Zuid-Holland! Voor alle loodgieters-, riolerings-, CV- en dak-klussen kun je rekenen op Folstra. Met de fusie tussen de loodgietersbedrijven van Henk Folkers en Dennis Stravers ben je verzekerd van vakmanschap. Door de jarenlange ervaring haal je alle benodigde expertise in huis voor je klus. Folstra B.V. is een allround loodgietersbedrijf dat zich met een breed scala aan loodgieter gerelateerde werkzaamheden inzet voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers.
Voor zowel alle kleine als grote klussen kun je contact opnemen met Folstra.


Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk vakmanschap sta jij altijd centraal. Je kunt ze 24/7 bereiken!